slika2

Primer milosti Muhammeda (naj je Allahov mir z njim)

Muhammed, naj je Allahov mir in blagoslov z njim, je bil zelo milostljiv.

Bil je tako zelo milostljiv, tudi takrat ko so ga malikovalci poškodovali s kamenjem in ko je imel priložnost, da se jim upravičeno maščuje, tega ni storil. Ko se je vračal iz Taifa vsa v bolečinah in žalosten, mu je Allah poslal angela, ki je zadolžen za hribe in gore, ta mu je rekel:

“Če želiš, bom na njih zrušil dva hriba!?”

Allahov poslanec, naj je Allahov mir in blagoslov z njim, je odgovoril:

Ne, ravno nasprotno. Upam da bo Allah iz njihovih hrbtenic izvedel tiste, ki Ga bodo oboževali, Njega Edinega in ničesar Mu ne bodo pridružili (odrekali se politeizma – širka)…”

(Buhari, 3/1180, št. 3059; Muslim, 3/1420, št. 1795)

Read More

mercy

Prekleti naj bodo tisti, ki žalijo Allahovega Poslanca

إِنَّ الَّذِينَ يُؤْذُونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ لَعَنَهُمُ اللَّهُ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ وَأَعَدَّ لَهُمْ عَذَابًا مُّهِينًا
“Zares, tiste, ki žalijo Allaha in Njegovega Poslanca, Allah je preklel na tem svetu in na ahiretu (onem svetu) in je On je za njih pripravil ponižujočo kazen.”

Read More

Morala in videz Allahovega Poslanca (naj je Božji mir in blagoslov z njim)

Enes ibn Malik r.a. pravi: “Allahov Poslanec (Naj je mir z njim) ni bil niti visok niti nizek, niti izrazito bel niti črnopolt, niti kodrastih niti ravnih las. Allah ga je izbral za Poslanca, ko je imel 40 let. V Mekki je bil 13, v Medini pa 10 let. Umrl je v 63. letu starosti, vendar v laseh in bradi ni imel niti 20 sivih las. Berra’ ibn Azib r.a. prenaša: “Allahov Poslanec (Naj je mir z nim) je bil srednje rasti, širokih pleč, lasje so mu padali preko ušes, v rdečem plašču. Nikoli nisem videl nikogar lepšega od njega.” (več …)

Read More

Potrpežljivost Muhammeda (naj je Božji mir z njim) pri prenašanju skušnjav

Kurejši niso bili zadovoljni ob pojavu islama, posebej takrat, ko je Muhammed (naj je mir z njim) nastopil z javnim pozivanjem v islam. Poskušali so ga zavesti z imetjem in vladanjem, ampak Muhammed (naj je Božji mir z njim) je to energično odbil z besedami: »Pri Allahu! Četudi bi mi dali Sonce v desno roko in Mesec v levo roko, da zapustim to vero, je ne bi nikoli zapustil!«

Ko so Kurejši izvedeli za to odločno izjavo, so povečali mučenje muslimanov. (več …)

Read More

Obnašanje Allahovega Poslanca (naj je Božji mir in blagoslov z njim)

Enes ibn Malik (Naj je Allah zadovoljen z njim) pravi: »Pomagal sem Allahovem Poslancu (Naj je Božji mir z njim) deset let in nikoli mi ni rekel uh, nikoli mi ni rekel za nekaj kar sem naredil: »Zakaj si to naredil«, niti za nekaj kar nisem naredil: »Zakaj nisi to naredil«. Bil je najlepšega obnašanja od vseh ljudi, a nikoli nisem dotaknil nekaj mehkejšega od roke Allahovega Poslanca (Naj je Božji mir z njim), niti povohal ugodnejši vonj od vonja njegovega telesa.« (več …)

Read More

Islam in nemuslimanski prazniki

Islam in nemuslimanski prazniki

Danes imamo poleg islama kot vere tudi veliko število drugih verstev. Nekatere imajo knjigo, kot so to Judje in kristjani, drugi pa je nimajo kot so to budisti in drugi. Vse to nam govori o pisanosti tega sveta in potrjuje besede Vzvišenega Allaha, ko pravi: »Če bi Allah hotel bi vas vse kot pripadnike ene vere ustvaril.« (več …)

Read More