Kur’an in moderna znanost

b193059656b947a087682954e09ba2d6Knjiga govori o skladju med Kur’anom in moderno znanostjo. Številni kur’anski ajeti (verzi) so analizirani pod lupo moderne znanosti in pri vseh opazimo, da ni nikakršnega protislovja med Kur’anom in znanostjo. Tako se različna poglavja dotikajo znanstvenih področij, kot so: fizika, kemija, biologija, matematika, astronomija, medicina, geologija itd.

Knjigo lahko prenesete na svoj računalnik, tako da kliknete na naslednjo povezavo: Kur’an in moderna znanost.pdf

Beri naprej

zakaj obstajam

Zakaj obstajam?

Si lahko predstavljaš milijarde ljudi na tej zemlji kako so pred kratkim bili kapljica semena? Te kapljice so »zrasle« in se »razvile« v različne organe, s pomočjo katerih je nastal človek. En od teh kapljic si bil tudi ti! Razamisli samo, ti, pravilno in razumno človeško bitje, katero deluje in razmišlja, se hrani in oblači, sodeluje v družni in na njo vpliva.

ZAČETEK

Pomisli na milijarde ljudi, ki živijo na tej Zemlji, kako so bili kapljica semena v maternicah svojih mam? Te kapljice so »zrasle« in »se razvile« v različne organe, iz katerih je sestavljen človek. Ena od teh kapljic si bil/a tudi ti! Razmisli samo, ti, pravilno in razumno človeško bitje, ki delaš in razmišljaš, se hraniš in oblačiš, sodeluješ v družbi in vplivaš na njo. Ti, človeško bitje, ki imaš starše in prijatelje, imaš svoje cilje in stremljenja, srečne trenutke in žalost… ampak ravno ti, si bil ena mala kapljica semena! Pred kapljico nisi bil nič! Da! Prav nič! Vprašaj se, kje si bil pred 100 leti!

»Mar je to davno bilo, ko človek ni bil pomena vreden?« (Približen prevod iz sure Ad-Dahr, 1) (več …)

Beri naprej

šehadeh - la ilahe illAllah

Šehadeh “La ilahe illAllah”

Šehadeh je najpomembnejši steber islama, s katerim izgovarjanjem ter razumevanjem človek postane musliman. Pomen šehadeh (la ilahe illAllah) je v bistvu (la ma’bud bi-haqqin illAllah) – NI NIKOGAR IN NIČESAR, KI RESNIČNO S PRAVICO ZASLUŽI  DA SE OBOŽUJE MIMO ALLAHA!

LA ILAHE ILLALLAH – dobesedni prevod v slovenščini glasi: “Ni drugega boga razen Allaha”, toda natančnejši pomen tega stavka glasi: “Ni drugega boga, ki resnično zasluži čaščenje (bogoslužje), razen Allaha”.

Šehadeh La ilahe illAllah ima dva temelja (ar. rukna):

– la ilahe (negacija)
– illAllah (potrditev)

Prvi temelj negira vsako obliko čaščenja oziroma oboževanje kogar ali česarkoli mimo Allaha, drugi del pa hkrati potrjuje, da se sme častiti oz. oboževati samo Allah!

Beri naprej