Enes ibn Malik, radijallahu ‘anhu, pravi: “Allahov Poslanec, sallallahu ‘alejhi ve sellem, ni bil niti visok niti nizek. Ni bil izrazito bel niti črnopolt. Ni imel ne kodrastih niti (čisto) ravnih las. Allah ga je izbral za Poslanca, ko je imel 40 let. V Mekki je bil 13, v Medini pa 10 let. Umrl je v 63. letu starosti, a v laseh in bradi ni imel niti 20 sivih las.”

Berra’ ibn Azib, radijallahu ‘anhu, pravi: “Allahov Poslanec, sallallahu ‘alejhi ve sellem, je bil srednje rasti, širokih pleč, lasje so mu padali preko ušes, v rdečem plašču. Nikoli nisem videl nikogar lepšega od njega.”

‘Ali ibn Ebi Talib, radijallahu ‘anhu, pravi: Allahov Poslanec, sallallahu ‘alejhi ve sellem, ni bil niti visok niti nizek, imel je grobe dlani in stopala, veliko glavo in velike kosti ter dolge dlake na prsih. Ko je hodil, je hodil hitro kot bi se spuščal po hribu navzdol. Nikoli, niti prej niti kasneje, nisem videl nikogar podobnega njemu.”

Ko je ‘Ali, radijallahu ‘anhu, opisoval Allahovega Poslanca, sallallahu ‘alejhi ve sellem, bi govoril: Ni bil niti previsok, niti prenizek, pač pa srednje rasti. Ni imel niti kodrastih, niti ravnih las , imel je blago valovite lase. Ni bil niti debel, niti okroglih lic, imel blago zaobljena lica. Bil je rdeč v lica, imel je črne oči, dolge trepalnice, velika ramena in široka pleča, dolge dlake na prsih, velike dlani in stopala. Ko bi hodil, bi hodil hitro, kot bi se spuščal po hribu navzdol, ko se je obračal, se je obračal s celim telesom. Med pleči je imel poslanski pečat, vendar je on sam bil pečat vseh poslancev. Bil je najbolj velikodušen, najbolj iskren, najbolj blag, najbolj prijeten človek za druženje. Ko bi ga nenadoma zagledal, bi občutil strahospoštovanje, kdor bi ga dobro spoznal, bi ga vzljubil. Ko bi ga nekdo opisoval, bi rekel: ‘Nikoli, niti prej niti kasneje, nisem videl nikogar podobnega njemu.’”

Džabir ibn Semure, radijallahu ‘anhu, pripoveduje: Ene svetle noči sem zagledal Allahovega Poslanca, sallallahu ‘alejhi ve sellem, v rdečem ogrinjalu. Zagledal sem se v njega potem pa v luno, in izgledal je lepše od lune.”

Ebu Hurejre, radijallahu ‘anhu, pravi: Allahov Poslanec, sallallahu ‘alejhi ve sellem, je bil bele polti, kot da je ustvarjen od srebra in imel je blago valovite lase.”

Ibn ‘Abbas, radijallahu ‘anhu, pravi: Allahov Poslanec, sallallahu ‘alejhi ve sellem, je imel razmaknjene sekalce. Ko bi govoril, bi se videlo kot da svetloba izhaja med njimi.”

Iz knjige: Življenjepis Allahovega Poslanca (naj je Božji mir in blagoslov z njim)