Abu Garib je imenovan zapor v Iraku, kjer so Američani realno izvedli standforski zapor, ki pa ni bil eksperiment.

Verjetno ste že slišali za tako imenovan “standforski zaporniški eksperiment”, ki so je odvijal leta 1971 v kleti ameriške Univerze Stanford. Tamkajšnji profesor Philip Zimbardo je želel v raziskovalne namene, izdelati eksperiment, pri katerem so kandidati bili dva tedna v skoraj podobnih razmerah kakršne vladajo v nekaterih resničnih zaporih. Seveda tam niso bile niti približno takšne razmere, kot so se dogajale v zaporu – Abu Garibu.

Abu Garib je imenovan zapor v Iraku, kjer so Američani realno izvedli standforski zapor, ki pa ni bil eksperiment. O omenjenem zaporu verjetno mnogi ljudje niso niti slišali, saj za slovenske medije to ne predstavlja tako zelo pomembne novice, da bi jo kar naprej predvajali oziroma objavljali. Medijska hiša namreč objavlja novice takšne, kot jim to narekuje “mafija v zakulisju”, v tej igri pa ne gre brez mastnih zaslužkov. Ampak o tem, kako mediji manipulirajo s prebivalci in jim povzročajo fobije, sedaj ne bomo govorili, ker to ni tema tega prispevka. Cilj te teme je, da predstavimo dogodke, ki so se izvajali v obravnavanem zaporu.

 

Med leti 2003 in 2006 so ameriški vojaki v zaporu Abu Garib fizično in psihično mučili zapornike. Izvajali so razne vrste nasilja. Incidenti, ki so se izvajali med leti 2003 in 2006 s strani ameriške vojske so:
⦁    vezanje zapornikov pod strop,
⦁    ustrahovanje s psi,
⦁    klofutanje in brcanje zapornikov,
⦁    vezanje zapornikov na pasji povodec in zahtevanje od njih da se obnašajo kot živali,
⦁    zahtevanje od zapornikov, da oblačijo žensko spodnje perilo,
⦁    zahtevanje od zapornikov, da se samozadovoljujejo,
⦁    dajanje vreče polne peska na glavo zapornikom,
⦁    električno mučenje, ki so ga izvajali na način, da so pritrjevali električno žico zapornikom na njihove prste na rokah in nogah, ter na spodnji ud,
⦁    ubijanje in fotografiranje z mrtvimi zaporniki,
⦁    razne vrste spolne zlorabe, ki so se dogajale z namenom norčevanja ljudi, ki jih opredeljujejo kot muslimane.

 

V tem zaporu naj bi bile posiljene tudi številne ženske (Iračanke).

Ta dejanja niso le spodrsljaj ameriške  vojske, kot to opisujejo nekateri ameriški mediji, temveč kažejo jasno sliko o delovanju njihove vojske. Ta dogodek je le še en dokaz v nizu dokazov, ki ponazarja njihovo sovraštvo do islama in muslimanov.