Predstavljamo vam različne fotomontaže, ki jih ljudje zlorabljajo za širjenje islamofobije. V analizi fotografij smo ugotovili, da so nekatere fotomontirane z orodji za grafično oblikovanje, medtem ko so ostale lažno predstavljene in imajo povsem drugačno ozadje.

1. Ob spodnji fotografiji se je začela širiti lažna zgodba, češ da muslimani počnejo tisto, za kar se jih obtožuje ob tej fotografiji. (Nekateri pravijo da je to dražba otrok, nekateri si izmišljujejo da gre za posiljevanje ipd.) Resnica je, da ni ne držaba ne posilstvo, ampak gre za deklico, ki je recitirala Kur’an, potem pa je ob tremi pred množico zajokala.

2. Tale fotografija je nastala ob šiitskem prazniku, ki nima nikakršne povezave z islamom, prav tako je takšen odnos do žensk apsolutno nesprejemljiv

.

The Shia population of Iran, seen here performing a religious ritual, hold an iron grip on the state. Twitter: @Iran

3. Ta fotografija je nastala ob nekakšnem protestu, zasigurno pa tu ni šlo za poboj teh otrok, kot to nekateri lažno predstavljajo.

še dokaz:

4. Zopet lažna zgodba v kateri se širi, da se na ta način pobija kristijanke. Vendar gre samo za prizor iz omenjenega filma.

5. Pravijo, da so muslimani na takšen način kaznovali otroka, ki je kradel?! Laž! Resnica je, da je v tem primeru šlo za “preformans” in vsekakor ne za kaznovanje tegale otroka.

* Opomba: Tudi ob “preformansu” ni dovoljeno počet takšne stvari.

6. V tem primeru gre za fotomontaži ob kateri se širijo gnusne laži in sicer, da so muslimani obglavili neko žensko še prej pa jo posilili.

Že leta 2010 se je širila tale fotomontaža ampak takrat z drugačno zgodbo in sicer da so kitajci obglavili tole žensko ter jo pripravili za pojedino?!

Če nič drugega vsaj fotomontaže izgledajo “realistične”…

hmm…

Nažalost pa se te fotografije zelo intenzivno širijo po spletu. Npr. tale zadnja fotografija se je pojavila na okrog 1000 spletnih strani. Opazili smo, da so tudi Slovenci deležni takšnih fotografij, bodisi da gre za žrtve manipulacije ali tisti, ki manipulirajo z njimi.