Iz dneva v dan nas mediji bombardirajo z novicami o tem koliko ljudi je pobila skupina “ISIS”, ter da so oni teroristi, proti katerim se že tri leta bori skoraj cel svet. Na ta način javnost dobiva nerealen vtis o dejanskem stanju.

Pa je temu res tako?

Po podatkih Sirske zveze za človekove pravice so ruske zračne sile v enajstih mesecih pokončale več civilistov kot pa napadi skupine “ISIS” v več kot treh letih. Pri tem so do konca julija ruske sile ubile najmanj 2.704 civilistov. Še bolj šokantne so številke otrok in žensk. Teh so Rusi ubili 746 otrok in 514 žensk, zraven pa še 28 zdravstvenih delavcev in 10 novinarjev. Razlog za tako visok delež smrti otrok s strani ruskih napadov tiči v dejstvu, da so ruske sile večkrat zadele šolske stavbe v času pouka ter bolnišnice, veliko napadov pa je bilo tudi blizu pekarn in trgovin, kjer so bili ranjeni in ubiti zgolj civilisti.

Na očitke da njihovi napadi niso humani, Rusov kaj dosti ne zanima, pri tem pa Ruski mediji poročajo zgolj o smrti lastnih vojakov ter svoje napade opravičujejo z “bojem proti terorizmu”.