Islamski izobraževalni portal

Zakaj muslimani ne jedo svinjino/prašiča?

Muslimani ne jedo svinjino – vsi vedo, da je uživanje svinjine v islamu strogo prepovedano.

Kur’an prepoveduje svinjino

Kur’an omenja prepoved uživanja svinje na štirih mestih: v suri Al-Bekare, 173 ajet; v suri Al-Maida, 3 ajet; v suri Al-An’am, 145 ajet in v suri An-Nahl, 115 ajet.

حُرِّمَتْ عَلَيْكُمُ الْمَيْتَةُ وَالدَّمُ وَلَحْمُ الْخِنزِيرِ وَمَا أُهِلَّ لِغَيْرِ اللَّـهِ بِهِ

»Prepoveduje vam se mrhovina, kri in meso svinje in tistih živali, ki so zaklane v drugem imenu, a ne v Allahovem imenu.« (Al-Maida, 3)

Biblija prepoveduje svinjino

Biblija prepoveduje uživanje svinjine v tretji Mojzesovi knjigi, v Levitskem zakonu:

“In svinje, ker sicer ima parklje, preklane parklje, pa ne prežvekuje: za vas je nečista. Njihovega mesa ne uživajte in njihove mrhovine se ne dotikajte: za vas so nečiste.« (Stara zaveza, Tretja Mojzesova knjiga (Levitik),11:7-8).

Svinjina je tudi prepovedana v Peti Mojzesovi knjigi (Devteronomij):
»In svinje, ker sicer ima parklje, pa ne prežvekuje; za vas je nečista. Ne jejte njihovega mesa in ne dotikajte se njihove mrhovine!«
(Stara zaveza, Peta Mojzesova knjiga (Devteronomij), 14:8)

Enaka prepoved se ponovi v Izaiji:

– Ves dan sem iztegoval svoje roke proti upornemu ljudstvu, kajti to hodi po poti, ki ni dobra, po svojih lastnih mislih,
– k ljudstvu, ki me draži vedno pred mojim obličjem, ki opravlja žgalne daritve po vrtovih in zažiga kadilo po opekah,
– ki poseda po grobovih in prenočuje po zapuščenih krajih, ki uživa svinjsko meso in ima v svojih posodah gnusno juho,
– ki pravi: »Drži se zase, ne bližaj se mi, svet sem zate!« Ti so dim v mojem nosu, ogenj, ki ves dan gori.
(Biblija, Izaija, 65:2-5)

Uživanje svinjine je vzrok za številne bolezni

Pripadnike drugih religij in ateiste bomo prepričali, če je resnica tisto, kar govorimo, le če govorimo iz stališča logike, razuma in znanosti. Uživanje svinjskega mesa lahko povzroči nič manj kot sedemdeset različnih vrst bolezni! Oseba, ki uživa svinjsko meso, zelo lahko prejme različne vrste trebušnih glist, kot so valjaste gliste, oksira, kukasta glista in druge. Eden izmed najbolj nevarnih parazitov te vrste je Taenia Solium, ki je sicer znan kot trakulja. Ona živi v črevih in je zelo dolga. Njena jajčeca vstopijo v krvni sistem in lahko pridejo do skoraj vsakega organa. Če preko krvi pride v možgane, lahko povzroči totalno izgubo spomina. Če pride v srce, povzroči srčni napad; če pride v oči, povzroči slepoto; če pride v jetra jih lahko zelo poškodujejo. Parazit lahko ogrozi skoraj vse organe. Druga nevarna vrsta trebušnih glist je Trichura Tichurasis. Običajna napaka, ki se širi med ljudmi, je, da če svinjino dobro skuhajo – poginejo parazitska jajčeca. V eni raziskavi (študiji), ki je bila opravljena v Ameriki, je bilo pokazano, da od 24 okuženih oseb s Trichura Tichurasis, 22 je svinjsko meso dobro skuhalo. To dokazuje, da parazitska jajčeca ne umrejo, čeprav se meso dobro skuha.

Preberite si odličen članek “Zakaj ne smemo jesti svinjskega mesa?

Svinjina vsebuje sestavine, ki gradijo mastna tkiva

Svinjina ima zelo malo hranilnih sestavin, ki ustrezajo mišični strukturi, vendar ima velik presežek maščob. To maščoba se kopiči v krvnih žilah in povzroča visok krvni tlak in srčno kap. Nič čudnega ni, da več kot 50% Američanov trpi zaradi povečanega srčnega tlaka.

Svinja je ena od najbolj umazanih živali na svetu

Svinja je morda najbolj umazana žival na Zemlji. Ona odrašča in živi v umazaniji, nečistoči in izmetu. Ne vem, če je Allah ustvaril boljšega zbiralca smeti in strupa od svinje. V mnogih vaseh ljudje nimajo stranišč in veliko potrebo izvajajo zunaj na odprtem. Zelo pogosto svinja to blato poje. Nekateri bodo rekli, da v nekaterih državah, kot je Avstralija, svinje bivajo v čistih in higienskih pogojih. Tudi v teh “higienskih” pogojih so svinje skupaj z ostalimi svinjami v hlevih. Ni važno, kako poskušajo ohraniti svinje čiste – one so nečiste po naravi. Jedo svoje blato in blato drugih svinj, ter uživajo v tem.

Svinje so najbolj nemoralne živali

Ne obstaja žival na Zemlji z manj sramu od svinje! To je edina žival, ki poziva ostale, da se parijo z njegovim osebnim partnerjem. V Ameriki večina ljudi uživa svinjino. Zelo pogosto si po plesu ali drugih zabavah Američani izmenjujejo svoje žene: “Daj spat z mojo ženo, jaz bom pa spal s tvojo!”.

Preberite si tudi Zakaj muslimani ne pijejo alkohola?

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Naprej