Islamski izobraževalni portal

Nova24 zavestno vztraja v širjenju laži – očitno gre za “mojstre” lažnih novic!

Ko misliš “saj huje pa res ne more biti”, pa je in verjetno bo še. Lažnivost teh ljudi očitno nima meje in je vse bolj očitna kot kadarkoli prej! Potem, ko smo objavili primere lažnih novic, s katerimi zavajajo javnost, se je pol-medij odločil oglasiti in pokomentirati naš zapis. Sicer po taktiki Goebbelsa v slogu: “If you repeat a lie often enough, people will believe it.” – “Če laži dovolj dolgo časa ponavljaš, jim bodo ljudje verjeli.”

Zapisali so sledeče:

Odgovorni urednik Demokracije in Nova24TV – Jože Biščak pa jim je odgovoril, da naši bralci preverijo novice tudi drugje na spletu. “Kot najbrž tudi pri drugih medijih. In presodijo. In se vedno znova vračajo na spletni strani Demokracije in Nova24TV. Temu bi se lahko reklo ‘prosti trg’ novic, vi pa očitno želite centralno planiranje novic.”

Jože Biščak pravi, da njihovi bralci lahko preverijo verodostojnost novic – v resnici pa gre za neizkušene posameznike, ki zlahka podlegnejo lažnim novicam.

Ko smo objavili tvit o ‘lažnih novicah’, se je vsul val komentarjev, očitno zvestih bralcev teh pol-medijev, ki imajo zelo kritično mnenje do našega zapisa. Komentarji so seveda bili neargumentirani in zopet polni neosnovanega sovraštva do muslimanov. Nekateri so postavili sporne fotografije, ki so se na koncu izkazale kot lažne oziroma fotomontaže.

Na fotografiji je zapisano, da so muslimani ubili žensko, ker se je poročila z nemuslimanom.
Originalna fotografija, na kateri se prikazuje zakol prašiča.

Naj dodamo še to, da smo Jožeta Biščaka v preteklosti že odkrili, ko je širil lažne novice z lažnimi fotografijami, na isti način kakor to počnejo njegovi podporniki. Zgoraj navedena fotografija ni edina fotomontaža, ki se pojavlja na spletu, pravzaprav je skoraj vsaka fotografija, ki so jo objavili na twitterju bila lažna ali pa fotomontirana!

Svoj zapis pa so nadaljevali takole:

“Ker dekle v strahu za življenje policiji ne želi prijaviti poskusa posilstva s strani migranta v Mariboru, se ta za Islam.si sploh ni zgodil?! – Odzvala se je tudi slovenska policija, ki potrjuje, da so “identificirali domnevno oškodovanko”, vendar pa da “prijave ne želi podati”, kar je povsem razumljivo, saj se verjetno boji za svoje življenje in morebitnega obračuna s strani nasilnega migranta, ki jo je, očitno, enkrat že napadel. A ker dekle ne želi prijaviti posilstva, Islam.si to dojema, kot da do tega dogodka sploh ni prišlo.”

Poglejte ta očiten primer obračanja besed! Namerno so izločili izjavo: “domnevno posilstvo zanika”.

S policije so zapisali: V kriminalistični preiskavi smo identificirali domnevno oškodovanko, ki pa take prijave ne želi podati, domnevno posilstvo zanika.

Tudi na spletni strani https://maribor24.si/kronika/zapis-o-napadu-migranta-v-mariboru-a-policija-demantirala-govorice/, dvomijo, da je do posilstva sploh prišlo!

Zapisali so: Pred dnevi je po družbenih omrežjih zaokrožil zapis, v katerem lahko preberemo, da je migrant posilil žensko v Maribor. Očitno gre za izmišljen zapis. (vir: maribor24.si)

Ampak tu se niso ustavili, namreč s svojimi lažmi so nadaljevali na sledeč način:

“Še več! Islam.si ne zanika le poskusa posilstva, temveč tudi nasilno znašanje muslimanskih migrantov nad ženskami s pestmi. Kot dokaz, da se to ne dogaja, so objavili fotografijo pretepenih žensk, ki kroži po družbenih omrežjih, ob tem pa zapisali, da gre za fake news, češ da imajo samo takšen make-up, nekatere druge pa naj bi bile poškodovane med aretacijo, ker jih je poškodoval gasilec ali njen partner?!”

Lažna novica, ki je razkrinkana na naslednji povezavi: https://islam.si/lazne-novice-fake-news-o-migrantih
Gre za podjetje, ki nudi specialne efekte, velikokrat uporabljene v filmskih scenah, od koder pa tudi prihaja omenjena fotografija. To je še en dokaz, da je avtor LAŽNIVEC in MANIPULATOR!

Torej, več kot očitno je, da dvomijo v naš zapis ter navedene dokaze, katere smo navedli, da gre za lažno novico, poleg dejstva, da smo objavili povezave, kje in kako je prišlo do incidenta v katerem so ženske s fotografije bile vidno poškodovane!!!

Zamerili so nam tudi to, ker smo zapis v katerem smo pojasnili pravilno razlago Kur’anskega verza: “Če katera od žena postane nepokorna, jo sprva opomnite, nato se od nje ločite v postelji in če je treba, jo tudi udarite.”, začasno onemogočili z namenom, da članek dopolnimo in dodamo obširnejšo razlago! Islam vsekakor ne dovoljuje pretepanje ženske, ampak se zgoraj navedeni verz nanaša na vzgojno mero, ki je podobna šeškanju (kakor se to počne pri otrocih) in ne pretepanju!

Rekel je Allahov Poslanec ﷺ na poslovilnem hadžu (romanju): “…in če že morate to storiti, potem naj bo to nenasilen udarec.” (zabeležil Muslim)

Et-Taberi je rekel: “Komentatorji pravijo: ‘Udarjanje nepokorne žene, katero je Allah dovolil udariti, se nanaša na udarjanje, ki ne povzroča fizičnih posledic.'” (Tefsir, Et-Taberi, 8/313)

Prav tako je lepo poudariti to, da Allahov Poslanec Muhammed ﷺ ni nikoli udaril svoje soproge.

Tisti, ki pretepajo in bičajo svoje žene, tako kakor se bičajo sužnji, niso vredni, da dobijo epiteto oz. naziv moškega. Tisti, ki so surovi in grobi, zaničevalni, poniževalni in pretepajo svoje žene, so ljudje, katerih so srca prazna in brez milosti. Pravi moški se lepo obnaša do svoje soproge, a svoje dolžnosti do nje izpolnjuje s popolnim zaupanjem in iskrenostjo. Modro jo opozarja na morebitne spodrsljaje, jo vzpodbuja k dobrimi deli in je ne ovira v tem. Skrben je in uporablja vse prefinjene metode svetovalnega odnosa do nje. Soprog nasilnež ne sme pozabiti, da je Allah Branitelj mučenih in da On nima rad tlačiteljev mučiteljev. Seveda pa nikar ne mešajte postopke tistih nevednih, ki se pripisujejo islamu, s čisto vero Islamom.

Dokler se pol-mediji ukvarjajo z našimi zapisi, katere zagotovo ne razumejo ali pa jih nočejo razumeti, je po drugi strani v Sloveniji vedno več nasilja v družini.

Policija letno obravnava okrog 80.000 različnih nasilnih dejanj, od tega kar več tisoč primerov nasilja v družinskem okolju, od na videz blagih oblik z manj opaznimi posledicami do tistih najhujših, kot so umori v družini. (vir: policija)

Koliko laži na samo enem mestu, vse kar jim lahko sporočimo je; sram naj vas bo!

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Naprej