Islamski izobraževalni portal

Blagoslovljena voda Zemzem

Izvir vode Zemzem se nahaja v Mekki, v neposredni bližini Ka’be (okoli katere hadžije – romarji krožijo, ko se udeležijo romanja v Mekki – hadža).

O posebnosti te vode nas je obvestil Božji Poslanec Muhammed, (naj je Božji mir z njim) in sicer z naslednjimi besedami:

خير ماء على وجه الأرض , ماء زمزم

“Najboljša voda na Zemlji je Zemzem voda…” (Taberani)

Oglejte si naslednji video prispevek, ki prikazuje, kako poteka distribucija vode v Mekki.

Biološko-kemične lastnosti Zemzem vode

Še nikoli se ni zgodilo, da bi izvir Zemzema presahnil ali da je zaradi klimatskih pogojev zmanjšan dotok vode. Prav nasprotno, od kar se izvir Zemzema raziskuje, je dotok vode zmeraj večji. Zemzem voda do sedaj ni izgubila niti ene biološke ali kemične lastnosti, kar se pri drugih vodah zna zgoditi. Glede na analize je ugotovljeno, da en liter Zemzema vsebuje okoli dva tisoč miligramov biološko-kemičnih elementov, medtem ko jih druge vode vsebujejo samo okoli dvesto. V enem litru Zemzem vode se nahaja:

250 mg natrija (Na), 200 mg kalcija (CA), 120 mg kalija (K), 50 mg magnezija (Mg), 366 mg bikarbonata (C), 372 mg žvepla (S), 273 mg nitrata (NO³), 6 mg klora (CL), 0,15 mg železa (Fe) IN 0,12 mg bakra (Cu).

Raziskovalci se strinjajo, da vsi ti elementi v vodi Zemzem prispevajo k temu, da je voda idelana za uporabo. Glede na analizo vode je ugotovljeno, da Zemzem voda ne vsebuje nikakršnih mikrobov, ki bi lahko škodovali organizmu. Verjetno tudi stena in zemlja, skozi katero izvira voda Zemzem prispevata k čistoči vode.

Najnovejša raziskava vode Zemzem je izvedena pred dobrima dvema letoma, in sicer na inštitutu ”Hado” v Tokiju. Tudi oni so ugotovili, da se voda Zemzem od vseh ostalih ”navadnih” voda, katere vsakodnevno pijemo, razlikuje po svojih bioloških in kemičnih lastnostih. Japonski znanstvenik prof. Massaro Imuto navaja, da je voda analizirana po ”nano” metodi, po kateri je samo ena kapljica Zemzem vode dodana k tisočim kapljicam navadne izvirske vode. Rezultati so pokazali, da je ena kapljica vode oplemenila tisoč ostalih kapljic izvirske vode. Zaradi tega je prof. Massaro vodo poimenoval blagoslovljena voda. Tudi on je potrdil, da voda ni spremenila svojih biološko-kemičnih lastnosti, čeprav so tudi to poskušali z različnimi eksperimenti.

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Naprej