Islamski izobraževalni portal

Največji blagoslov

Allah nam je podaril neštete blagoslove. Dal nam je blagoslov vida, sluha, razuma, zdravja, bogastva in družine. Podredil nam je celo vse, kar je v vesolju: sonce, luno, nebesa in zemljo ter nam dal mnoge druge blagoslove. Kur’an pravi:

وَإِن تَعُدُّوا نِعْمَةَ اللَّـهِ لَا تُحْصُوهَا

“In če bi šteli Allahove blagoslove, jih ne bi mogli prešteti.” (Sura An-Nahl, 16:18)

Vendar, ko se naše kratko tuzemsko življenje konča, bodo vsi ti blagoslovi prenehali obstajati. Edini blagoslov, ki nam jamči srečo in spokojnost v tem življenju ter večno blaženost na onostranstvu, je blagoslov tega, da smo muslimani, kar je nesporno največji blagoslov, ki nam ga je Allah podaril.

Zato Allah pripisuje ta blagoslov Sebi in mu daje veliko čast nad ostalimi blagoslovi. Kur’an pravi:

الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَرَضِيتُ لَكُمُ الْإِسْلَامَ دِينًا

“Danes sem vam izpopolnil vašo vero in vam dopolnil Svoj blagoslov. In zadovoljen sem s tem, da je islam vaša vera.” (Sura Al-Ma’ida, 5:3)

Kako imenitni so Allahovi blagoslovi nad nami! Pripeljal nas je iz teme neznanja na svetlobo verovanja ter nas usmeril v resnično pravo vero, ki jo je On izbral za nas, da bi tako spoznali smisel našega obstoja, namreč čaščenje Njega Edinega, in tako živeli srečno življenje na tem svetu ter si (če bo Allah hotel) zagotovili izjemno nagrado na onostranstvu.

Kako imenitni so Allahovi blagoslovi nad nami! Izbral nas je in nas naredil za najboljšo skupnost, ki se je kdajkoli pojavila za dobro človeštva, noseč pričanje vere, La ilaha illa Allah (ni božanstva vrednega čaščenja, razen Allaha), s čimer je poslal vse Svoje poslance.

Ko so nekateri nevedni ljudje napačno mislili, da so s sprejetjem islama naredili uslugo Poslancu ﷺ, jih je Allah opomnil, da jim je Allah naredil uslugo, ko jih je vodil v islam. Kuran pravi:

يَمُنُّونَ عَلَيْكَ أَنْ أَسْلَمُوا ۖ قُل لَّا تَمُنُّوا عَلَيَّ إِسْلَامَكُم ۖ بَلِ اللَّـهُ يَمُنُّ عَلَيْكُمْ أَنْ هَدَاكُمْ لِلْإِيمَانِ إِن كُنتُمْ صَادِقِينَ

“Smatrajo kot uslugo tebi, ker so sprejeli islam. Reci: ‘Svojega islama ne smatrajte kot usluge meni. Nasprotno! Allah je naredil uslugo vam, ko vas je usmeril v verovanje, če ste resnicoljubni.›” (Sura Al-Hudžurat, 49:17)

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Naprej