Islamski izobraževalni portal

Islamu se mora soditi po njegovih plemenitih načelih in ne po slabem obnašanju nekaterih muslimanov

Če najdete zdravnika, ki se poslužuje škodljivih zdravstvenih postopkov ali učitelja s slabim moralnim karakterjem, se zagotovo ne boste strinjali z njunimi napačnimi praksami, ki so jasno v nasprotju z njunima družbenima položajema in vrsto znanja, ki sta ga osvojila. Vendar zaradi tega, ne boste spremenili mnenja o velikih koristih, ki jo je znanost medicine prinesla človeštvu ali visokega položaja, ki ga izobrazba in učenje zasedata v družbi ter civilizaciji.

Nedvomno boste prišli do zaključka, da takšen zdravnik ali učitelj pravzaprav napačno predstavlja svoje poklicne kvalifikacije in pripadnost.

Pogostokrat takšne postopke opazimo le pri tistih, ki se deklarirajo za muslimane a to sploh niso, koliko je samo tistih, ki se ne držijo islamskih elementarnih stvari?!

Iz istega razloga, če najdete nekatere muslimane, ki sledijo nekim slabim praksam, morda lahko napačno domnevate, da takšne prakse odsevajo duh islama, kar seveda ni res. Tako kot zaradi slabih praks tistega zdravnika ali učitelja, tega nikakor ne moremo pripisati zdravstvenim ali izobraževalnim poklicem, slabih praks muslimanov iz še večjega razloga ne moremo pripisati islamu; le-te predstavljajo samo vidik človeške šibkosti in so tako lahko pripisane napačnim kulturnim praksam, ki nimajo ničesar skupnega z islamom.

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Naprej